Zetelaki, etédi és korondi nappali foglalkoztató központok

Nappali foglalkoztató gyerekközpontjaink a 6-14 év közötti, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetből érkező gyerekekből tevődik össze.

Az általunk nyújtott szolgáltatások legfőbb célja, hogy csökkentsük az iskola elhagyásának arányát, segítsük a tanulási képességeik fejlődését, valamint beilleszkedésüket a jelenlegi társadalomba. Célunk emellett a tanulásra való ösztönzés és motiváció megerősítése, az egészséges életmódra való nevelés és legfőképp a szociális integrálódásra való ösztönzés. A gyerekeknek nagy segítségükre szolgál a szakképzett pedagógusok segítsége, akik segítséget nyújtanak a házi feladatok megoldásában és a szociális készségek és képességek elsajátításában. A programunkban több szakirányú végzettséggel rendelkező pedagógus, pszichológus, gyógypedagógus, szociális munkás dolgozik. Ők azok a szakemberek, akik segítséget nyújtanak a gyerekeknek és családjaiknak, azokon a területeken, ahol magukra nem boldogulnak vagy segítségre szorulnak.

A napi rendszeres találkozások nagyban hozzásegítik a hátrányos helyzetbe sodró problémák korai felismerését, melyeket – figyelembe véve más segítő intézményekkel, szakemberekkel együttműködve igyekszünk segítséget nyújtani. A délelőtt folyamán egyéni foglalkozásokat tartunk, délutánonként pedig csoportos tevékenységek zajlanak. Az egyéni foglalkozások alkalmával a gyerek egyéni szükségleteire fektetjük a hangsúlyt, azokon a területeken segítünk neki fejlődni, ahol neki személy szerint nehézségei vannak, a csoportos foglalkozások alkalmával a hangsúlyt a csapatépítésre fektetjük és a szociális kompetenciák fejlesztésére.

Ezen foglalkozások segítségével igyekszünk segíteni a gyerekeknek abban, hogy mind szociális, mind érzelmi, valamint kognitív téren is egyaránt fejlődhessenek.

Elérhetőségek: 

Zetelaka – Nappali foglalkoztató központ hátrányos helyzetű gyerekek számára
Fő út 1103. szám, 537360, Hargita megye
Kapcsolattartó: Köntös-Kőpál Orsolya, programfelelős
0724 322 681, [email protected]

Etéd – Nappali foglalkoztató központ hátrányos helyzetű gyerekek számára
Fő utca 393. szám, 537005, Hargita megye
Kapcsolattartó:Köntös-Kőpál Orsolya, programfelelős
0724 322 681, [email protected]

Korond – Nappali Foglalkoztató Központ hátrányos helyzetű gyerekek számára
Fő út 590. szám, 536070, Korond
Kapcsolattartó:Köntös-Kőpál Orsolya, programfelelős
0724 322 681, [email protected]