Iránytű a munka világába mentorprogram

Az Iránytű a munka világába program célja a négy európai ország partnerszervezeteinek jelenlegi széleskörű és változatos tapasztalatainak megosztása, valamint új módszerek és megközelítések feltárása a hátrányos helyzetű fiatalok iskola melletti képzéséhez, illetve a foglalkoztatásukhoz való felkészítéshez. Ennek érdekében fontos az európai szintű új módszertanok és útmutatók transznacionális tudásátadása, valamint a szakpolitikai ajánlások megfogalmazása és kidolgozása.
A projekt során igyekszünk megalapozni a minőségi foglalkoztatást a munkaerőpiacon, ahol a hátrányos helyzetű fiatalokat az iskolázottságuk és tudási szintjüknek megfelelően foglalkoztatják törvényes keretek között.

Célcsoport: olyan 15-29 év közötti fiatalok, akik munkába szeretnének állni, vagy kimaradtak az iskolából, és újra tanulni szeretnének, illetve akiket a pályaorientáció kérdése foglalkoztat, és szeretnének felkészülni rá. Ugyanakkor olyan fiatalok jelentkezését is várjuk, akik jelenleg szakiskolába járnak, de az iskola elvégzéséhez alacsony a motivációjuk.

Az Iránytű a munka világába program részletes leírása, valamint a témában megjelent hírek erre a linkre kattintva elérhetők.