Székelyudvarhelyi nappali foglalkoztatóközpont időseknek

A szolgáltatások célja az elmagányosodás és szociális kirekesztettség megelőzése idősek körében, akik Udvarhelyen és/vagy környékén élnek, továbbá egy optimális testi és lelki állapot megtartása a nappali központ szolgáltatásai által.

A központ szolgáltatásai által olyan idős és felnőtt személyeket és azok családjait támogatjuk, azáltal hogy bevonjuk őket különböző csoportos tevékenységekben, akik más-más szociális helyzetben vannak.

Szolgáltatások (egyéni és csoportos ):

  • Mozgáskompetencia fejlesztés, szinten tartás, olyan idős és felnőtt személyek részére, akik valamilyen mozgásukat éríntő betegségben szenvednek és/vagy idős korukból adódóan a mozgásuk korlátozottá vált.

A szolgáltatás Kinaesthetics szemléletben történik, ami a mozgásérzékelés tudományaként, művészeteként fogalmazható meg. A kinaesthetics a saját magunk mozgásának megtapasztalására és érzékelésére épül. Fejleszti a mindennapi tevékenységeink során végzett mozgások minősége és különbségei iránti érzékenységünket.

  • Tematikus, csoportos tevékenységek felnőtt és idős személyek részére : időskornak megfelelő tematikus programok szervezése, közösségi és kultúrális események, kirándulások, önkéntesség promoválása a kliensek körében. Célja a szociális kirekesztettség megelőzése.

Kapcsolat:

Székelyudvarhely
Rózsa utca 16D szám, 535600, Hargita megye
Bálint Zsofia, pszichopedagógus
0725 750 492, [email protected]