Teréz Anya Nappali Foglalkoztatóközpont, Marosvásárhely

A marosvásárhelyi központ azért jött létre 2003-ban, hogy támaszt nyújtson, közösséget teremtsen a magányosan, egyedül élő idős embereknek. A magány legyőzése érdekében olyan közösséget kínálunk számukra, amelyben megoszthatják egymással a korral járó gondokat, szenvedéseket és örömöket. Emellett megvilágítjuk számukra az egyre szélesedő világunk újdonságait és a kreativitás szépségét. Éreztetjük velük, hogy továbbra is értékes tagjai a társadalomnak, az itt eltöltött idő erőt és fényt hozhat életükbe, biztosítva ezáltal a méltóságteljes megöregedést, amelyhez mindenkinek joga van.

Célunk az egyedül elő, magányos nyugdíjasok felkarolása, kimozdítva őket otthonukból, hogy újra fontos és aktív tagjai lehessenek a társadalomnak. Különféle pedagógiai módszerekkel lehetőséget nyújtunk az időseknek, hogy könnyebben kifejezhessék lelki állapotukat, fájdalmaikat, örömeiket, nagy hangsúlyt fektetve az egészségmegőrzésre és -javításra.

Szolgáltatásaink:
  • egyéni segítségnyújtás, pszichológiai, jogi és adminisztratív tanácsadás;
  • csoporttevékenységek: gyógytorna, német és angol nyelvtanfolyam, számítógépes kurzus, kézműves foglalkozás, társasjáték, kirándulás, kulturális programok, ünneplés, filmnézés, előadások különféle témakörökben;
  • rákos betegek támogató csoportja;
  • korlátozott mozgású személyek szállítása programjainkra.