Caritas Felnőttképzési Központ

2007-ben jött létre Caritas Iskola néven, és az akkori igények elsősorban az otthoni beteggondozás területén jelentek meg: minőségi ápolásra volt szükség, ám a szakképzettség hiányzott hozzá. A nyugati Caritas-szervezetektől és a gyakorlatból szerzett tudás tette lehetővé, hogy a Gyulafehérvári Caritashoz kerülő új kollégák képzését szakszerűen beindítsák. Ahhoz azonban, hogy a szakmai tudás szakszerű továbbadására alkalmasak legyenek a munkatársak, felnőttképzők képzésére is sort kellett keríteni.

A tudásátadásra a Caritas keretein kívül is igény mutatkozott, így jelentek meg az első felnőttképzési lehetőségek hirdetései, melyek ma már számos, főként a segítő szakmához kapcsolódó területen elérhetőek a nagyközönség számára.

Az elmúlt több, mint másfél évtized során a Caritas tevékenységi körének bővülését a képzési paletta is követte, így az érdeklődők jelenleg több szakképesítést nyújtó képzés és szakmai továbbképzés közül válogathatnak. A képzéseken nagy hangsúlyt fektetünk az interaktív, kompetencia alapú tudásátadásra, tapasztalati tanulásra. Hiszünk abban, hogy minden képzési folyamat közös tanulás, ezért fontosnak tartjuk óráinkon az aktív, személyes jelenlétet.

A képzések jelentős részét a Caritas okleveles felnőttképzői tartják, de több területen is partnerekkel működünk együtt, így például a Kájoni János szakközépiskola diákjainak duális képzésében a szakmai gyakorlatra a csíksomlyói Jakab Antal Házban kerül sor.

Aktuális képzéseink: