Tevékenységek

  • Csoportos foglalkozások mozgásukban korlátozott időseknek és betegeknek: Nappali foglalkoztató keretén belül – Nappali foglalkoztató központ időseknek.
  • Egyéni mozgáskompetencia fejlesztés betegeknek: baleset, műtétek, törések agyvérzés után, fizikailag- vagy halmozottan sérült gyerekek esetén. Az egyéni eseteknél személyre szabottan, a meglévő mozgásból kiindulva, újabb mozgáslehetőségeket kutatva haladunk lépésről lépésre előre. A kinaesthetics alapelveinek segítségével próbáljuk fokozatosan újraépíteni mindennapi önellátási cselekvéseikhez kapcsolódó kompetenciájukat. Azáltal, hogy rávezetjük, hogyan tudnak például felülni az ágyban, és hogyan tudják a sérült végtagjaikat is fokozatosan bevetni a mozgásfolyamatokba, tanúi lehetünk, ahogyan a betegek napról-napra aktívabbá, lelkesebbé, bizakodóbbá válnak.
  • A kinaesthetics szempontú ápolás meghonosítása az otthoni gondozásban és foglalkozás az ápoló hozzátartozókkal.
  • Kinaesthetics bevezető, haladó képzések. A mozgáskompetencia témaköréből adódóan, a képzések az egyéni aktív tanulásra építenek, egyén és folyamatorientáltak. A Kinaesthetics-ben való kognitív elmélyülés alapját és megközelítését a mindennapi tevékenységek egyéni megtapasztalása adja. A saját testérzékelés érzékennyé tételének közvetlen kihatása van a résztvevők mozgáskompetenciájára és gyakorlati magatartására.
  • Bemutatók, ahol a kinaestheticset ismertetjük ápolásban dolgozóknak, segítő szakmában dolgozóknak, ápoló hozzátartozóknak, pedagógusoknak.