Önkéntes tábor

A nagy hagyománynak örvendő önkéntes táborok sorát ugyan meg tudta állítani a világjárvány, de a jókedvvel végzett munkának nem tudott határt szabni 2020-ban sem. A korábbi években általánossá vált, hogy nyaranta vidám arcok lepik el a Caritas színeiben valamely községet, hogy aztán annak játszótereit, középületeit egy hét leforgása alatt újjávarázsolják. Bár a vírus terjedésének visszaszorításáért bevezetett szabályozások ellehetetlenítették az előzőekhez hasonló, nagyszabású tábor megszervezését, az önkénteseink több kisebb csoportjával csak hozzáláttunk a munkához.

Ezúttal a Szent Gellért Alapítványnak segédkeztünk három helyszínen. Voltak, akik Szelterszen játszótéri elemeket, kerítést, épülethomlokzatot csiszoltak és festettek, mások régi világítótesteket restauráltak, többen a gallyazásból vették ki részüket, illetve a lekaszált szénát gyűjtötték boglyába. A barkácsolást, kétkezi szerelést kedvelőknek is akadt bőven tennivaló: Szentegyházán egy egész raktárnyi segédeszköz és szék várta, hogy ismét használható állapotba hozzák őket. A szerencsések pedig Székelyudvarhelyen a destruktív vágyaikat engedhették szabadjára egy pajtabontás keretében.