Sajtkészítő látványműhely

Gyógynövénytől az érlelt sajtig…

Nem is találhatnánk találóbb megfogalmazást, jelzőt a fentinél a Caritas Vidékfejlesztés látványműhelyére. Lelkes csapat keze munkáját dicséri ez az egyedülálló kivitelezés, kezdeményezés. A műhely látogatása során Balassi klasszikus idézete juthat eszünkbe: Mező jó illatot, az ég szép harmatot ád, ki kedves mindennél”

Olyant szerettünk volna alkotni, ami egyedülálló és hasznos információkat hordoz az idelátogatók számára. Gyógynövénykalauzból megismerhetjük a Gyergyói-havasok jótékony hatású flóráját, megtekinthetjük a sajtkészítés folyamatát, betekintést nyerhetünk, hogyan dolgoznak a sajtban található “jótékony banditák”, hogyan varázsolnak zamatos ízvilágot az itt készült sajtnak. Másodlagos célunk, hogy bemutassuk az idelátogatók számára, hogy a hozzáadott érték milyen csodákra képes, ha ez megfelelő kézbe kerül. Mindez otthon is kipróbálható, megvalósítható, elkészíthető, a recept mindenki számára elérhető, nyitott.

Nem a magunk szórakoztatására készült a műhelyünk. Várunk mindenkit, aki kíváncsi arra, hogyan készül a gyergyói kézműves sajt. Látványműhelyünk turistacsoportok számára is elérhető  előzetes bejelentkezést követően.