Sikeres jótékonysági akció a gyermekekért

Lezárult a Szent Erzsébet-gyűjtés, amelynek bevételét idén a hátrányos helyzetű személyek megsegítésére fordítjuk

November 13-án Erdély katolikus templomaiban azon hátrányos helyzetű gyerekek javára gyűjtöttek, akik számára a Gyulafehérvári Caritas szervez különböző tevékenységeket. A Szent Erzsébet-gyűjtés során összesen 156.996,95 lej gyűlt össze a gyermekek javára. Ezekből az adományokból egyrészt a Caritas által működtetett gyermekprogramok jövő évi költségeinek egy részét fedezi a szervezet, másrészt pedig annak a cipősdoboz-akció szervezésére fordították az adományok egy részét, amelynek köszönhetően karácsony előtt közel 30.000 hátrányos helyzetű gyermek kapott egy-egy cipősdobozba csomagolt ajándékot Fehér, Hunyad, Maros, Hargita és Kovászna megyében.
„A szervezetünk régiónként más-más programokat kínál a gyermekek, fiatalok részére. Ez annak a függvényében történik, hogy milyen igény jelentkezett, mivel szembesültünk, illetve nagyon sokszor az is közrejátszott, hogy milyen erőforrásokat sikerült bemozdítani ezekre a projektekre. Ezért van az, hogy ahány vidék, annyiféle gyermekeknek és fiataloknak szóló programja van a Caritasnak. Mindenképpen mindegyikben közös az, hogy célunk a jövő nemzedékébe befektetni ezen tevékenységek által. Esélyt, reményt próbálunk adni számukra. Igazából ez a leghasznosabb, amit tehetünk, és ezért oly fontos az összefogás, hisz közös erővel szebb jövőt kínálhatunk ezeknek a gyerekeknek” – fejtette ki Ludescher László, a Gyulafehérvári Caritas szociális ágazatának igazgatója.
Mindezek a tevékenységek több száz hátrányos helyzetű gyerek számára kínálnak esélyt arra, hogy életük színesebb, gondtalanabb legyen.
 
Ezúton is köszönjük, hogy társunk lett abban, hogy több száz hátrányos helyzetű gyerek szebb, gondtalanabb jövőt álmodhasson magának. Adományaikat továbbra is fogadjuk a helyi Caritas-képviseleteken vagy a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtő bankszámláján. (Számlaszám: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 BCR Alba Iulia. Számlatulajdonos: Caritas Alba Iulia, Adóazonosítószám: 4562770)