Sikeres képzés

Sikeresen zajlott le a Gyulafehérvári Caritas által megrendezett gyermekgondozói képzés Csíkszeredában, amely a POCU/827/5/2/139817 projekt keretén belül valósult meg, olyan személyek számára, akik gyermekközösségekben dolgoznak, otthoni gyermekfelügyelet iránt érdeklődnek, valamint kisgyermekes szülők is jelentkezhettek.  

A képzés 120 óra elméletből és 240 óra gyakorlatból tevődött össze, mindez 2021 augusztus 8 és 2021 december 28 közötti időszakban.

A résztvevők a képzés során többek között megtanulhatták hogyan kommunikáljanak hatékonyan a gyermekkel és családtagokkal, alapismereteket szereztek a gyermekek fizikai és szellemi fejlődésével kapcsolatban, elsajátíthatták az elsősegélynyújtás alapismereteit és a gyermekbetegségek tüneteinek felismerését és azok kezelését, valamint hangsúlyt fektettek a gyermekek mozgásfejlődésének elősegítésére a kinaestetics szemléletmód alkalmazásával. A színvonalas oktatás során a résztvevők betekintést nyerhettek a gyerekek világába, az oktatók mindig készségesen álltak rendelkezésre.

A gyerekgondozó a legérzékenyebb, legtöbb törődést, szeretetet igénylő korosztályt neveli és biztosítja számára a harmonikus testi, lelki és szellemi fejlődés lehetőségeit, feltételeit. A mindennapokban helyettesítheti a szülőt, segíti a gyermeket a világ felfedezésében.

Mind a 13 résztvevő sikeresen teljesített a 2022 január 7-én megrendezett vizsgán. A résztvevők akkreditált, Európa szinten elismert szakképesítést igazoló oklevelet kaptak.

Kapcsolódó írások:

A projekt bemutatása >>> BŐVEBBEN
Tájékoztató rendezvény a csíkmadarasi Többcélú Központ működtetéséről >>> BŐVEBBEN
Gyermekgondozó képzés >>> BŐVEBBEN
Képzés vállalkozni akaróknak >>> BŐVEBBEN
Életvidám időskor >>> BŐVEBBEN
Kórházi segédápoló képzés indult >>> BŐVEBBEN
Nyertes üzleti tervek >>> BŐVEBBEN
Húsvétra hangolódás Csíkmadarason >>> BŐVEBBEN