Sikeres Szent Erzsébet-gyűjtés

Az idei Szent Erzsébet-gyűjtés során november 18-án az egyedülálló, magányos idősek megsegítésére gyűjtöttek. A gyűjtés eredménye a számok tükrében…

A Gyulafehérvári Caritas minden évben egy szociálisan hátrányos helyzetű célcsoport megsegítésére szervezi meg a hagyományos Szent Erzsébet-gyűjtést Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon. Idén november 18-án az egyedülálló, magányos idősek megsegítésére gyűjtöttek Erdély katolikus templomaiban és a helyi Caritas-kirendeltségeken.

A gyűjtés eredménye számokban
A gyűjtés során összesen 134.738,1 új lej (1.347.738.100 régi lej) gyűlt be az idősek javára. Ez az összeg a tavalyi Szent Ezsébet-gyűjtés eredményéhez képest mintegy 30 százalékos növekedést jelent.

Az adományok felhasználása
1. A begyűlt adományokból közösségi programokat szervezünk az egyedülálló idősek magányának az enyhítésére (karácsonyi ünnepségek szervezése, pásztorjátékok bemutatása), illetve szükség szerint konkrét anyagi támogatást is nyújtunk a szükséget szenvedő idős személyeknek (gáz- vagy villanyszámla, közköltségek kifizetése, tűzifa vásárlása).

2. Emellett élelmiszercsomagokat vásárolunk mintegy 5000 szükséget szenvedő idős ember karácsonyának szebbététele érdekében. Az élelem megvásárlásáról és kiosztásáról a Caritas-kirendeltségek és -munkapontok vezetői gondoskodnak a plébániai Caritas-csoportok segítségével.

Az előző évekhez hasonlóan az idei gyűjtés eredménye is jelzi, hogy bár társadalmunk számos gonddal küzd, érdemes célirányosabban is felhívni a figyelmet a nálunk nehezebb sorsú emberekre. A szegény asszony két fillérje révén bár egy kis időre szebbé teheti a szükséget szenvedők életét.
 
Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik áldozatot hoztak azért, hogy rászoruló embertársainkon segíthessünk!

Médiapartnerek