Sikeres volt a növénytermesztő képzés

A záró vizsgán kiválóan szerepelt a 9 fős csoport, a 150 órás képzést követően. Kíváncsiak voltunk, hogy a résztvevők, hogyan értékelik képzésünket.

A legtöbben a gyakorlati képzést említették, mint tanfolyamunk erősségét, de többen is dicséretként jegyezték meg a szervezők hozzáállását, hogy a csoport igényei szerint alakították az oktatási programot. A növénytermesztő képzés negatívumaként az időjárás miatt elmaradt gyakorlati képzés említik, egy személy idézi fel az elromlott videóprojektor okozta kis-gubancot.

A résztvevők javaslataira is kíváncsiak voltunk, mire figyeljünk, mire helyezzünk nagyobb hangsúlyt. A résztvevők többsége nem változtatna semmin, ez arra enged következtetni, hogy elégedettek voltak a képzéssel, de építő jellegű javaslat érkezett a hirdetéssel kapcsolatosan miszerint a jövőben kisebb települések élelmiszer üzleteiben helyezzünk el plakátokat, szórólapokat, költséghatékonyságra is volt ötlet, miszerint a teszteket elektronikus formában töltenék ki a hallgatók.

A képzés során kiosztott segédanyagot minden résztvevő a maximális pontszámmal értékelte. Ez legfőképpen az oktatók munkáját dicséri.

Összegezve elmondhatjuk, hogy egy sikeres és tanulságos képzést tudhatunk magunkénak. Tanulságokat levonva, a jövőben hosszabb növénytermesztő képzést szeretnénk szervezni, hogy a hallgatóknak idejük legyen elmélyülni úgy az elméleti, mint a gyakorlati képzésben.

(Madaras Gizella Aliz)