Sikeres volt a Szent Erzsébet-gyűjtés

Lezárult a hagyományos, Erdély katolikus templomaiban szervezett Szent Erzsébet-gyűjtés, amelynek bevételét idén idős, beteg személyek javára fordítja a Caritas.

Ezzel szeretné segíteni öreg és beteg testvéreinket, hogy minél önállóbb életet élhessenek, elkerülvén ez által az elmagányosodást, a társadalmi elszigetelődést, valamint az állandó ápolás, felügyelet szükségességét.

Idén először más felekezetű templomokban is gyűjtöttek több Hargita megyei településen, ezáltal is életbe ültetve a Caritas küldetését: segíteni a rászorulókat etnikai, felekezeti hovatartozásuktól függetlenül. A Szent Erzsébet-gyűjtés során összesen 167.244,50 lej gyűlt össze az idősek javára.

„Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik áldozatot hoztak azért, hogy másokon segíthessünk. Az adományokat három területen fogjuk felhasználni: Az otthoni gondozásban olyan nehéz helyzetben lévő idősek gondozási költségeinek támogatására fogjuk fordítani az összeg egy részét, akik nem tudják megfizetni a szolgáltatásokat, valamint a legrászorultabbak embertelen körülményeinek javítására. A mozgáskompetencia-fejlesztés területén kinaesthetics trénereink vidékre is ellátogatnak, hogy ne csak városi gondozottaink részesüljenek mozgáskompetencia-fejlesztésben, hanem minél több vidéki településen is meg tudjuk honosítani a kinaesthetics módszereit az ápolásban, amely megkönnyíti az ápolást a beteg és a hozzátartozó számára egyaránt. A betegközvetítő szolgáltatásunk keretében pedig az adományok egy részéből a legrászorultabb betegeket segítjük eljutni szakorvosi vizsgálatra, amelyre saját erejükből nem lenne lehetőségük” – foglalta össze Péter György, a Gyulafehérvári Caritas Szociomedikális Ágazatának vezetője az idei Szent Erzsébet-gyűjtés adományainak a rendeltetését. Köszönjük adományaikat!