Sokszínű idős kor

Ötödik születésnapját ünnepelte az erdőszentgyörgyi Naplemente idős csoport

Ünnepet ült az erdőszentgyörgyi idős csoport: a csoport ötéves fennállását ünnepeltük. Ez jó alkalom volt visszapillantásra, egy perc elcsendesedésre azokért a csoporttársakért, akik már nincsenek közöttünk, de ugyanakkor hálaadásért is, az elmúlt öt év ajándékaiért. Az ünneplést közös bográcsozással kezdtük a bözödi tónál, meg persze nem hiányozhatott az ünnepi torta sem az ötéves gyertyával, amelyre mindannyian nagyon büszkék vagyunk.

De mit is jelentett az öt év? Hadd valljanak erről a csoport tagjai:

„Nagyon szeretek szépkorúak csoportjába járni, mert sok jó program van. Az öt év alatt sokat tanulhattam, kikapcsolódtam, szellemileg és lelkileg feltöltődve térünk haza.”

„Úgy gondolom, hogy nagyon érdemes ilyen csoportba járni szeretetet kapunk és adunk, összetartozunk.”

„Én megtanultam méltósággal viselni az idős kort. Adja Isten, hogy még hosszú ideig tartson ez a közösségi élet. Köszönet mindazoknak, akik beinditották és támogatják ezt a tevékenységet.”

„Itt azért jó mert, kikapcsolódunk, egymást szeretjük és sokat nevetünk. Tiszteletet adunk és kapunk, felfrissülünk és ez a frissesség kell az időnként szürke öregkorhoz.”

„Nekünk, szépkorúaknak szükségünk van ilyen összejövetelekre, mert oldja az egyedüllétet, a magányosságot. Én már alig várom a keddet, mert mindez segít, hogy méltósággal és szépen éljem meg.”

„Számomra, mint csoportvezető az elmúlt öt év bölcsességet hozott életbölcsességet, amelyet a csoporttagoktól kaptam s ezt köszönöm nekik. Szakmai és személyes fejlődést, de legfőképp erős meggyőződést, hogy a szépkor az valójában lehet sokszínű szépkor is.”

A csoport nevében szeretnénk megköszöni az erdőszentgyörgyi önkormányzat támogatását, illetve mindazoknak, cégeknek, magánszemélyeknek, akik az elmúlt öt évben mellettünk voltak és támogattak.

Fülöp Júlia csoporttagunk soraival zárom ezt a beszámolót:
„Jaj de jó dolog kedd napra virradni, / Mert akkor lehet a csoportban találkozni, / Összegyűlünk 16-on, 26-on, / S együtt vagyunk teljesen összhangban.
Egy találkozást mi imádsággal kezdjük, / Istenünknek mindent megköszönünk, / Áldva legyen ez a mai napunk, / Nyugodt, boldog, szép a holnapunk.
Erdőszentgyörgy “Naplemente” csoport, / A csoportban lehet a szépkorú csak boldog, / Vigasztaljuk magunk ahogy lehet, / És megismerjük mi is a szeretet.
A szeretet a legszebb legjobb érzés, / De mellette van fájdalom s szenvedés, / Egymásnak mi kitárjuk szívünket, / Méltóan viseljük öreg terheinket.
Havonta egyszer szülinapot ülünk, / Az ünnepelteket örömmel felköszöntjük, / Nem hiányzik a süti ének, virág, / A csoport körében ez egy boldog világ.
Add Istenünk, hogy sokáig így legyen, / A bánat, szomorúság, tőlünk messze menjen, / Öröm és boldogság töltse be minden estét, / Méltósággal éljük az igazi naplementét.”
(Fülöp Júlia, Erdőszentgyörgy)

(Cosma István)