Sportnapot tartottak fogyatékkal élőknek

A Gyulafehérvári Caritas székelyudvarhelyi önkéntesei sportnapot tartottak fogyatékkal élő fiatalok számára „Én sem vagyok, más, mint a többi gyermek” címmel.

Mint ahogy a program elnevezése is mutatja, a célcsoport azok a gyerekek, fiatalok voltak, akik fogyatékosságukból kifolyólag nem tudják a mindennapjaikat a megszokott keretek között élni. Az önkéntesek azzal az eltökélt céllal jelentkeztek erre a rendezvényre, hogy szeretnének valami fontosat, hasznosat, jót tenni, cserébe sok mosolyt, kacagást vártak el. Valamint hozzá szerettek volna járulni ahhoz, hogy a fiatalok könnyebben fogadják el a másságot.

A tevékenységek sorát az önkéntesek állították össze a felkészítőn, majd az akkor megbeszéltek alapján meg is valósították. A képzeletüknek semmi sem szabott határt, de nem tévesztették szem elől, hogy olykor alakítani, egyszerűsíteni kell a tervezett játékokat, tevékenységeket.

A tevékenységek köre az ugrókötelezéstől, az akadálypályáig mindent tartalmazott. A legnagyobb sikernek a teke örvendett, ahol a fiatalok sorba álltak azért, hogy játszhassanak. De ugyanilyen sikere volt a közösen éneklős-mutogatós játékoknak is.

A program helyszínét, a Nardini óvoda udvarát harsogó nevetés és hangos drukkolás töltötte be. A legvégén természetesen díjazták a legvidámabb, legötletesebb, legaktívabb, legjobb dobó és ehhez hasonló tulajdonságokkal rendelkező fiatalokat. (Mateiu Katalin)