Startup, eszik-e vagy isszák?

A székelyudvarhelyi Harghita Business Center munkatársai július 6 és 7-én az érdeklődő fiataloknak a startupok világáról tartottak előadásokat. A résztvevők az Iránytű a munka világába elnevezésű projekt mentoráltjai voltak, olyan 17 és 23 év közötti fiatalok, akik most fejezték be iskolai tanulmányaikat, illetve jelenleg is iskolába járnak, és eligazodni szeretnének a vállalkozások világában. 

A Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház hivatása szerint azért tevékenykedik, hogy a pályakezdő vállalkozókat segítse a minél sikeresebb működésük érdekében. Nem csak egy épületről van szó, hanem egy olyan inspiráló környezetben lévő közösségről, ahol a vállalkozások odafigyelést, tanácsokat kapnak, üzleti kapcsolatokat szerezhetnek és formálódik közösségi szemléletük. A vállalkozó szellemű fiatalokat erős gazdasági lobbi tevékenységgel is támogatják. Ezen kívül szakmai konferenciák, képzések, pályázati tevékenységek és különböző közös programok szervezésével egy erős, együttműködő udvarhelyszéki vállalkozói réteg összetartója.

 

Szakács Paál István igazgató bemutatta az inkubátorház történetét és működését, valamint a startupok indításáról és működéséről beszélt a fiataloknak. Ezt követően Kállai Emánuel marketing szakértő az online marketing trendeket ismertette. A második nap a projektmenedzsmentről esett szó Tornai Szilárd tolmácsolásában, aki megtanította a résztvevőket SWOT analízist és GANTT diagramot készíteni. Vállalati kommunikációról Berkeczi Zsolt marketinges és kommunikációs szakértő tartott előadást, amelyet példákkal és gyakorlatias technikákkal támasztott alá.

A kezdeményezés lényege az volt, hogy a fiatalok információt kapjanak arról, hogy itthon is vannak jó lehetőségek és kiváló példák.

Benedek Alexandra

Startup előadássorozat Székelyudvarhelyen >>>
Esemény a facebookon >>>
Iránytű a munka világába projekt >>>

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe