Stresszmenedzsment workshop daganatos betegeknek

„Nagyon jól éreztem magam, sikerült tökéletesen ellalzulni.”

Írta egy résztvevő, aki augusztus 7-8-ikán jelen volt a daganatos betegeknek szervezett stresszmenedzsment workshopon, Zeteváralján.

A program célja volt, olyan technikák és életstratégiák elsajátítása, és beépítése a mindennapi életben, melyek segítenek a stressz levezetésében, megőrízni a testi-lelki egészséget.

Hosszútávú célunk  a Jóreménység csoport tagjainak az  életminőségének – kapcsolati, lelki jóléti, fizikai aktivitási dimenziók –  pozitív befolyásolása.

A hétvége alatt testi és lelki feltöltődésre is sor került. Volt vízibiciklizés, falmászás, zumba, séta a Madarasi Hargitára. Ugyanakkor megtapasztalhatták a résztvevők az ima nyugtató, lélekemelő hatását, elmélyülhettek egy álomfogó készítésébe, illetve tudatosíthatták, mitől lesz fény a lelkükben, testükben.

Résztvevő írta: „Imádtam, hogy lehetőséget kaptunk a határaink feszegetésére, nem a jól bejáratott, ismert utat ajánlották fel.”

A projekt folytatódik szeptemberben, a „Nem vagy egyedül” programmal, amikor nyitott tevékenységeket tartunk daganatos betegeknek. Bepillantást nyerhetnek a csoport működésébe, ismerkedhetnek és csatlakozhatnak is a csoporthoz.

A projektek Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala támogatja.