Suliba járni megéri! Tanévzáró zsetonvásár

Suliba járni megéri, hirdeti a „Mindenki mindenkiért” elnevezésű, EGT alapokból finanszírozott, projekt, amely során tanévzáró „zsetonvásárra” került sor. A Gyulafehérvári Caritas márciusban indította útjára pontgyűjtő programját a Móra Ferenc Általános Iskolában, valamit a Tompa László Általános Iskola főépületében, illetve volt Ucecom épületében működő osztályaiban.

A program lényege, hogy felhívja a figyelmet és ösztönözze a hátrányos helyzetű és főként roma közösségek iskolaköteles kisdiákjait az iskolába járásra, valamint az iskolában eltöltött aktív időre. Az osztályokban előzetesen kiosztott zseton- vagy pontgyűjtő plakátok segítségével a tanítók látványos formában tudták a gyerekeket motiválni. Természetesen a legaktívabb diákokat jutalomba részesítették, de senki nem ment haza üres kézzel.

A múlt héten a Caritas székelyudvarhelyi munkatársai, szociálpedagógusok és szociális munkások a zsetonprogram zárásaként foglalkozásokat tartottak a két említett iskolában bevont 1-4-es osztályokban. Összesen 15 osztályközösséget sikerült megmozgatni, és ami a legfontosabb, hogy jó hangulatban közel 100 kisdiákkal játszottak együtt. Ezt követően pedig a várva várt jutalmazásra is sor került, hiszen a legügyesebb gyerekek először választhattak a felsorakozó finomságokból.

A vásár kiegészült a program legjobban várt jutalmával, ugyanis július hónap folyamán több buszos kirándulásra és nyári táborra is sor kerül a Caritas szervezésében. A zsetonprogram ősszel tovább folytatódik, új osztályokkal kiegészülve.

A Mindenki mindenkiért c. projektről bővebben ITT olvashatnak.