Sunshine és napsugár a nagyhéten

A hagyományokhoz híven, az idei év nagyböjti időszakában szeretetmorzsákat osztogattak Csíkszeredában. A 13 csíkszeredai civil szervezet összefogásában szervezett eseményre 2017. április 11-én került sor 16 és 18 óra között a megyeszékhely Szabadság terén.

Bács Béla János, a Szeretetmorzsa szervezőjének beszámolója az eseményről

Sokan vagyunk, mindenki időben érkezik és tudja a dolgát, olajazottan működik a műszaki háttér. Nem is csoda, hiszen már ötödik alkalommal kínáljuk nagyböjti szeretetmorzsánkat Csíkszereda polgárainak és vendégeinek. Felcsendülnek a Sunshine együttes által megszólaltatott zene első akkordjai, majd köszöntjük az egybegyűlteket. Az idén is Tamás József püspök úr áldja meg a jelenlevőket és az együttlétünket.

Már fogy is a kalács és a tea, ránk köszönnek az ismerősök, kérdezősködnek a kíváncsiskodók, mások csak távolról szemlélnek minket, eloldalognak. Jövőre őket is várjuk!

És gyönyörűen süt a nap. Ez nem volt minden alkalommal így. Volt eset rá, hogy a rendezvény előtt havat kellett takarítani. Azt is megoldottuk, amikor annak volt az ideje, de azt most felejtsük el. Hét ágra süt a nap – pedig ezt nem ígértük meg a meghívónkban – és mindenki ennek örül a legjobban. A fénynek. És a lélekmelegítő együttlétnek.

És várjuk a belső fényt, mely a hosszas nagyböjti várakozás végén, a feltámadás ünnepén lelkünkbe költözik. Reményeink szerint akkor is, ha végül minden igyekezetünk ellenére méltatlannak bizonyulunk rá.

Az ÚR kegyelméből.

(Bács Béla János)