Superar: a zene, ami összeköt

Ha valaki már vett részt a Gyulafehérvári Caritas Superar gyermekkórus előadásain, az tudja: akarva akaratlanul is elkezdi magában dudorászni a fülbemászó, vidám dalokat. Így jártam én is miközben fényképeket készítettem az idei táborban résztvevő gyerekekről és kollégákról. A táborozóknak a csíksomlyói Szent István Gyermekotthon biztosította a helyszínt augusztus 30 és szeptember 2 között.

Csejdről, Marossszentgyörgyről, Etédről, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából, Zetelakáról, Ozsdoláról és Sepsiszentgyörgyről érkezett 91 gyerek, közel húsz kolléga, valamint a magyarországi Superar Zeneművészeti Program három munkatársa is bekapcsolódott a programba. „Ez egy jutalom számukra, mivel a táborba való jelentkezéshez feltétel a kóruspróbákon való részvétel. Tulajdonképpen egy tanévindító tábor ez, minden tanévben új repertoárunk van. Most közösen, nagy csoportban megkapják az új munkafüzetet, az alapokat az induláshoz a tanév során, látják, hogy hová kell fejlődni. A gyerekek többsége már vett részt Superar táborban, idén körülbelül harminc új táborozónk van” – válaszolta kérdésemre Mihály Tünde projektmenedzser. A zenés tábor alapját az ukulele képezte, a közös próbák és kiscsoportos foglalkozások mellett jutott idő szabadidős programokra, meseszínházra, csapatépítő játékokra és kézműves foglalkozásokra.

„A zene minden nap jelen volt a táborban, kezdve attól, hogy zenére gyülekeztünk vagy étkezésnél énekelve imádkoztunk. Én azt éreztem, hogy nemcsak a gyerekek, hanem az ukulelék is örömmel szólaltatták meg a maguk akkordjait” – mesélte Földi Mária, aki szerint minden gyerek sikerélménnyel távozott a táborból.

„Legszebb pillanatok voltak, amikor a gyerekek együtt készültek az ukulele képességfelmérő vizsgára, egymást segítették és támogatták. Nagy izgalommal és lelkesedéssel vettek részt a vizsgán, jó volt látni rajtuk a motiváltságot, a sikerélményt és boldogságot” – emelte ki Szász Bernadett kórusvezető, aki Székelyudvarhelyről érkezett a kisdiákokkal. Hozzátette: a gyerekek hálásak, örömtelien mesélnek a táborban átélt élményeikről.

Vannak régi és új táborozók, vannak régi és újonnan kötött barátságok, de olyan is akad, aki most ünnepli születésnapját, de egy közös mindannyiukban: egy nagy zenés család tagjai és azok is maradnak örökre.

A tábor nem valósulhatott volna meg a Melinda Instal anyagi támogatása, valamint a Csíkszereda Városháza szervezésben nyújtott segítsége nélkül.

További képekért kattintson IDE!

György Mária Angéla

Kapcsolódó írások:
Gyulafehérvári Caritas Superar kórusa >>> BŐVEBBEN
Get Up and Sing! >>> BŐVEBBEN
Ünnepre hangolt a Superar! >>> BŐVEBBEN
Ünnepi hangulat Székelyudvarhelyen – Caritas Karácsony >>> BŐVEBBEN
Örömet csempésztek a szívekbe >>> BŐVEBBEN
Superar Mikulás >>> BŐVEBBEN
Adventi koncertet ad a Gyulafehérvári Caritas SUPERAR Gyermekkórusa >>> BŐVEBBEN
Kezdd mosolyogva a hetet! – Superar koncert Csíkszeredában >>> BŐVEBBEN
Nyári tábor Csomakőrösön és közös Superar koncert Sepsiszentgyörgyön >>> BŐVEBBEN