Superar Mikulás

December 6-a különleges nap volt a marosszentgyörgyi Hand in Hand Nappali Központ életében nemcsak a Mikulás várása miatt, hanem azért is, mert most találkozott először a marosszentgyörgyi és a csejdi Superar kórus. A találkozás helyszíne a marosszentgyörgyi nappali központ volt, itt látták vendégül őket.

A szeptember óta működő kórusok lázasan készülődnek a karácsonyi koncertekre. Mindenki tudja már, hogy szépen énekelni csakis egyes vagy kettes pozícióban lehet, hogy a puding az egy finomság, de tudunk mi is pudingok lenni. Minden gyerek izgatottan várta ezt a napot, Elana és Julcsi érkezését, a Mikulást, hogy teljes legyen a kórus, megismerkedhessenek azokkal a gyerekekkel, akik egy ugyanolyan Superar kórus tagjai, mint ők.

A majdnem két órás próba alatt sikerült összekovácsolódni, angyalhangon énekelni, úgy igazán egy csapattá lenni. Gyakorolták a dalokat, mindenki megkapta a maga kis szerepét a koncertre, egy boldog találkozás volt, legalábbis a sok-sok gyerekmosoly ezt sugallta.

A próba végére, amint mindenki visszatért az osztálytermébe, megérkezett a csoda, a Mikulás csodája. Apró ajándék várta őket, személyre szóló kis üzenet, egy mese. Apró dolgok, amelyek még szebbé tették ezt a különleges napot. Egy érzéssel távoztunk mindannyian: ez a nap volt maga az ajándék, amelyet szívvel-lélekkel együtt készítettünk.

,,Ha ajándékot adsz: add a szíveddel, nehogy a kinyújtott kéz ott maradjon viszonzást várni.’’ (Mürai Szent Miklós püspök)

Farkas Krisztina