Szakmai nap

Gondolat szintjén már egy ideje megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék egy szakmai napot szervezni az ápoló kollégáimnak, egy olyan napot, amelyre előadókat hívunk, amelyen megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat.

A Caritas a májusi hónapot az ápolók hónapjává nyilvánította, mivel május 12-én van az ápolók nemzetközi világnapja. Ez egy jó ok volt arra, hogy ami már egyszer megfogalmazódott bennem, az most meg is valósuljon. Úgy terveztem, hogy szakorvosokat hívok meg vendégként előadást tartani különböző témákról, betegségekről. Sok szervezés után sikerült egyeztetni a meghívottakkal: dr. Koródi Melinda diabetológus szakorvossal, valamint dr. Magdás Annamária belgyógyász főorvossal.

Úgy gondoltam, ha már sikerült jó szakembereket beszervezni erre a napra, ne csak a kollégáinknak teremtsünk lehetőséget meghallgatni az előadásokat, hanem terjesszük ki ezt egy kicsit nagyobb közönség elé, hívjunk meg más ápolókat, családorvosokat, betegeink hozzátartozóit. Nagyon vártam, hogy a hosszas szervezésből kialakuljon az a nap, amit elképzeltem.

Dr. Koródi Melinda a cukorbetegségről és a cukorbeteg láb gondozásáról, Dr. Magdás Annamária a szívelégtelenségről, annak tünetegyütteséről és a diagnózis felállításáról tartott bemutatót.

Véleményem szerint nagyon hasznosak voltak az előadások, amit megerősített a hallgatóság érdeklődése és kérdései. Az ápolók elmondták, hogy nagyon sok új információt hallottak, amit biztosan tudnak majd kamatoztatni a munkájuk során.

Nagyon örültem, hogy sikerült szép számban összegyűlni. Az előadások után egy ünneplés következett, pizzázással, tortázással, beszélgetéssel. Jó hangulatban zártuk a szakmai napot.

Szilágyi Timea

Kapcsolat
Ha van gondozásra szoruló beteg családjában vagy közvetlen környezetében, keresse a Caritas munkaközösségét bizalommal a következő elérhetőségen: 0736 883 110.

Amennyiben ápolóink munkáját szeretné megkönnyíteni
Adományozhat is egészségügyi szakápoláshoz szükséges eszközök beszerzésére >>>, de készpénz-adományát személyesen is beviheti otthoni beteggondozó székhelyeinkre, idősotthonainkba, vagy átadhatja bármelyik caritasos munkatársunknak, aki továbbítja az összeget, és a lehető legrövidebb időn belül visszajuttatja önnek a támogatást igazoló nyugtát. Köszönjük!