Szakmaszafari Marosvásárhelyen

Az Iránytű a munka világába program Szakmaszafarijának célja a különböző cégek, munkahelyek, munkakörnyezetek bemutatása a pályakezdés előtt álló fiataloknak. A Szakmaszafari újabb állomására került sor Marosvásárhelyen. Április 1-én reggel elindultunk az Avram Iancu líceum XI. osztályos, kereskedelmi szakos tanulóival céglátogatni. A tizenegy fiatalt osztályfőnökük is elkísérte. A három kiválasztott cég a használtruha-kereskedelemmel, kreatív ajándékkészítéssel és üveggel foglalkozik.

Minden cég kedvesen fogadott, bemutatták a folyamatokat, kémia- és fizikaórán is részt vehettek a diákok, mivel a gépek működéséről is hallhattak. Volt, aki a Mr. Gift-től ajándékot is kapott, mivel jól megoldott egy-egy apró feladatot.

A visszajelzésekből megtudtuk, hogy a fiatalokat inkább a hangulat fogta meg és azt a céget díjazták leginkább, ahol a cégvezető kellemes hangulatot tudott teremteni környezetében. Nem is annyira a körülményeket, hanem maga a jó légkört emelték ki, ezért a három cég közül a Mr. Gift kapott több szavazatot. Összességében mind a három cégről pozitívan nyilatkoztak.

Abból a szempontból is értékes nap volt, hogy ők októbertől még offline nem találkoztak.

Az alábbiakban rövid fotóriport következik.

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe