Száz liba egy sorban

Ha Márton-nap, akkor elmaradhatatlan kellék a liba, a jókedv, egymás gazdagítása. Az alfalvi Biztos Kezdet Házban egy egyhetes eseménysorozattá gyarapodott, ahol gyerekek és szüleik félszázan alkothattak, ünnepelhettek együtt.

November 16-án zárták az eseményt a Mikó-kúria Biztos Kezdet Házában a „háziak”, azaz a Caritas munkatársainak (Borsos Ágota, Csifó Laura, Erős Emilia, Székely Teréz) szervezésében. A közös élményszerzés volt a cél a kisgyerekes családok számára, és a programból nem hiányzott a turkáló, a közös mondókázás, éneklés, körjátékok, a mesevetítés, lámpáskészítés, a fotósarok, és eszem-iszom sem. Nem libát, hanem zsíros kenyeret, teát és almát kóstoltak a résztvevők, hogy a gazdagság ünnepén a hagyományok, helyi termékek ízletessége se merüljön feledésbe.

A Biztos Kezdet Ház díszbe öltözött, a heti munkák kiállítása biztosította a méltó díszletet az ünnephez. Volt ráadás is, énekszóval szervezett a nagy csapat lampinos felvonulást, igazi közösségi élményt nyújtva mindazoknak, akiknek szemük van a látásra.