Szenior önkéntesek a helyi közösségekért!

A Gyulafehérvári Caritas ötven év feletti személyek számára háromhetes magyarországi önkéntes programot hirdet, amely keretében szociális és kulturális tevékenységeket végezhetnek a jelentkezők

A program révén 50 év feletti nők és férfiak megismerhetik, hogyan gazdagítják az önkéntesek a helyi közösségi életet. Hazatérve, a külföldön szerzett tapasztalatokat akár életbe is léptethetik itthoni környezetükben a résztvevők.
A Gyulafehérvári Caritas, együttműködésben a magyarországi Önkéntes Központ Alapítvánnyal, az Egész életen át tartó tanulási Grundtvig program keretén belül, április 22. és május 13. között szervezi a kiutazást, összesen három városba: Szegedre, Pécsre és Zalaegerszegre. Az adott helyszínekre a kiválasztott személyek párban fognak érkezni, ahol szociális és kulturális programokban fognak segédkezni. Így például a rendezvényeken vagy a gyerekekkel, idősekkel, hajléktalanokkal való munkában, naponta megközelítőleg 5 vagy 6 órát fognak dolgozni. A kiválasztott időskorú jelentkezőknek az utazás és a teljes ellátás költségeit fedezik a szervezők. A kiutazás előtt felkészítőt tartanak a programban résztvevőknek, melynek része a szükséges országismeret, a fogadó szervezet bemutatása, a program helyszínének és régiójának ismertetése.
 
Várjuk tehát minden olyan 50 év feletti nő vagy férfi jelentkezését, aki szeretne önkéntesként bekapcsolódni a meghirdetett programokba. Hat személynek nyílik lehetősége a kiutazásra, akiket a szervezők egy személyes találkozás után fognak kiválasztani a jelentkezők közül.
Jelentkezni március 5-ig lehet a jelentkezési lap kitöltésével, melyet kérünk eljuttatni a Caritas székhelyekre, a személyi igazolvány másolatával együtt.
 
Érdeklődni lehet Bíró Ágotánál a 0735.735.163-as telefonszámon, az [email protected] email-címen vagy a helyi önkéntes koordinátornál.