Szenior önkéntesek csereprogramja

Áprilisban a Székesfehérvári, júniusban pedig a Váci egyházmegyéből érkezett 2-2 szenior önkéntes Erdélybe. Három hetet töltöttek Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában.

Bekapcsolódtak az Őrangyal programban, megismerkedtek a Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ fiataljaival, időscsoportokban és a Szent Erzsébet öregotthonban meséltek magukról, munkájukról. Az önkéntesek részt vettek Csíkszentsimonban a falunapon, a Gyergyói Családi napon, az Esély program rendezvényein, és számos más szociális programot látogattak meg.

Gyergyószentmiklósi és erdőszentgyörgyi önkénteseink is ellátogattak a tavasz beköszöntével Székesfehérvárra, ahol a káritász csoportok működését ismerhették meg, ruhát és élelmiszert osztottak a rászorulóknak, a Szent Imre iskolaházban a gyerekekkel közösen sütöttek, tanultak, a Szent Kristóf Házban pedig fogyatékkal élőkkel foglalkoztak.

Reméljük, hogy a program hasznos volt a résztvevők számára, gazdagodott a tudástáruk, új ötleteket szereztek és a helyi közösségeikben hasznosítani tudják ezeket.