Szent Erzsébet-gyűjtés a családokért

A Gyulafehérvári Caritas Szent Erzsébet-gyűjtést szervez november 16-án Erdély katolikus templomaiban a hátrányos helyzetű családok javára

A Gyulafehérvári Caritas minden évben egy szociálisan hátrányos helyzetű célcsoport megsegítésére szervezi meg a templomi gyűjtést Szent Erzsébet ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon. A 2008-as évet a Caritas a család évének szenteli. Ebben az évben a család, a családot segítő programok prioritást élveznek a szervezet munkájában. A családsegítő szolgálat által az idei évben szervezett szakmai programsorozat célja: hangsúlyosabban is ráirányítani az emberek figyelmét azokra a problémákra, amelyekkel a családok küzdenek. A figyelemfelhívás mellett konkrét segítségi formákat is kidolgoz a Caritas, amelyek anyagi hátterét két adománygyűjtési kampány segítségével teremti meg. A tavaszi 2%-os adófelajánlási kampány célcsoportja a hátrányos helyzetű család volt (a kampány során begyűlt felajánlások összege előreláthatólag 2009 tavaszára lesz ismeretes).

A család éve jegyében a már hagyományos Szent Erzsébet-gyűjtést idén szintén a hátrányos helyzetű családok javára szervezzük. Ez a gyűjtés mindig jó alkalom arra, hogy tudatosítsuk: egymásra vagyunk utalva, csak közös összefogásával lehet másokon segíteni. A közösség egésze felelős az egyes tagokért. A bajba jutott embernek pedig minden kis segítség jól fog.

Itt olvashatják dr. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek gyűjtésre buzdító körlevelét>>>

A gyűjtés rádiószpotját itt hallgathatják meg>>>

 Médiapartnereink