Szent Erzsébet-gyűjtés a hátrányos helyzetű gyerekekért

A Gyulafehérvári Caritas az elmúlt évekhez hasonlóan idén is gyűjtést szervez Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez legközelebb eső vasárnapon a hátrányos helyzetű személyek megsegítésére

Ennek jegyében november 13-án Erdély katolikus templomaiban azon hátrányos helyzetű gyerekek javára gyűjtenek, akik számára a Gyulafehérvári Caritas szervez különböző tevékenységeket. Programjaink szerteágazóak:
A legkisebbek, a csecsemők és édesanyjuk az Erdély öt városában működő korai nevelő- és fejlesztőközpontokban tanulhatják meg már a születésük utáni években a helyes mozgás, testtartás alapjait.
A tövisi Pro Família gyermekotthon célja a családi környezethez hasonló körülmények biztosítása a Tövis környékéről származó, nehéz sorsú gyermekek, fiatalok számára.
A petrozsényi Maria Stein Nappali Foglalkoztatót olyan hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok látogatják, akik Petrozsény szegénynegyedeiben élnek.
A családsegítő szolgálat keretében többféle tevékenységeket kínálnak a hátrányos helyzetű gyerekeknek: így például a vidéken élő gyerekeket segítik délutáni foglalkozások keretében, hogy fel tudjanak zárkózni a városi gyerekek fejlődési szintjére. A nyári vakáció idején karavánszerűen járják a Caritas munkatársai a közösségeket, ahol egynapos rendezvények során szórakoztató tartalommal és nevelő-fejlesztő foglalkozásokkal várják azokat a gyerekeket, akik otthon kényszerülnek tölteni a nyarat. A sepsiszentgyörgyi Őrkő-negyedben működő gyermekprogramok roma gyerekek szocializációját és integrációját tűzték ki célul. A gyergyószentmiklósi Esély program keretében halmozottan sérült gyermekek fejlesztésével foglalkoznak a Caritas munkatársai. A Hargita megyében működő Őrangyal-program egészséges és sérült gyerekeknek és fiataloknak kínál rendszeres találkozási és tanulási lehetőséget.
Mindezek a tevékenységek több száz hátrányos helyzetű gyerek számára kínálnak esélyt arra, hogy életük színesebb, gondtalanabb legyen.
 
Segítsen, legyen társunk abban, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek szebb jövőt álmodhassanak maguknak!
 
Adakozzon a Szent Erzsébet-gyűjtés keretében november 13-án Erdély katolikus templomaiban, illetve adományával megkeresheti a helyi Caritas-képviseleteket vagy befizetheti a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtő bankszámlájára. (Számlaszám: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 BCR Alba Iulia. Számlatulajdonos: Caritas Alba Iulia, Adóazonosítószám: 4562770)