Szent Erzsébet gyűjtés

Vasárnap, november 23-án zajlott a már hagyományos Szent Erzsébet gyűjtés a templomokban, melyet minden évben Szent Erzsébet napjához legközelebb eső vasárnapon szervez meg a Gyulafehérvári Caritas.

Szent Erzsébet, a felebaráti szeretet védőszentje, felismerte a keresztre feszített Krisztust a szegényekben, és rangját félretéve az ő megsegítésükön munkálkodott. A Gyulafehérvári Caritas megalakulása óta követi Szent Erzsébet szellemiségét, és egész tevékenységét arra építi fel, hogy segítse a rászorulókat. Jakubinyi György érsek így fogalmaz a híveknek címzett körlevében: „A Caritas Otthoni Szociális és Beteggondozásának nagy családja nap mint nap hozzájárul ahhoz, hogy őszinte szívvel, töretlen lelkesedéssel és szakmai hozzáértéssel segítsen az idős és beteg rászorulókon.” 2013-ban a hátrányos helyzetű gyermekeket támogató programok részesültek a begyűlt adományokból, melyeknek összege 180.797 lej volt.

Az idei Szent Erzsébet gyűjtés összegzése még folyamatban van, végleges eredmény csak decemberben várható. Köszönjük mindazoknak, akik fontosnak érzik a Gyulafehérvári Caritas tevékenységének támogatását, és adományoztak vasárnap a templomokban, vagy a szervezet bankszámlájára. Isten fizesse meg áldozatukat!