Szentivánlaborfalván jártunk

A Plébániák Éve programsorozatunk keretében Szentivánlaborfalván jártunk, ahol a katolikus plébániával közösségi napot szerveztünk a faluban.

A  közösségi ház udvarát nem csak a napsütés, de az idősek mosolya, jókedve is beragyogta. Szívesen vettek részt a különböző játékokban, sőt maguk elevenítették fel és mutatták meg nekünk, milyen játékokat játszottak régen, az ő gyermekkorukban. Voltak akik a gyerekeknek szánt játékokat is szívesen kipróbálták.

Ajándékozz egy ölelést játékunk keretében az idősek olyan társakat kerestek maguknak egy ölelésre a közösségen belül, akikkel valamilyen közös témát, élményt találtak és osztottak meg. Ezeket a kis csoportokat egy-egy fényképpel örökítettünk meg és ajándékoztunk nekik emlékbe.

A nap során a falu közösségével elbeszélgettünk beteggondozásról, időseknek szánt programokról, illetve az őket foglalkoztató témákról, problémákról. Kérésre vérnyomást is mértünk.

A plébánia és a közösség képviselőinek jóvoltából a résztvevőket kaláccsal, szendviccsel kínáltuk meg.

Öröm volt számunkra, hogy önkénteseink között olyan fiatal is volt, aki korábban a Falum a jövőm Caritas program kedvezményezettje volt.

Köszönjük Nagy László Eörs plébános úrnak az együttműködést, a szervezést, a közösség mozgósítását – azt a csodálatos, közösen eltöltött napot, ami bennünket is új élményekkel gazdagított.

(Kovászna megyei Caritas programok munkatársai)