Szentmise az elhunyt gondozottakért

November folyamán a Caritas otthoni gondozói szolgálatának munkatársai szentmisét ajánlottak fel azokért az elhunyt személyekért, akikkel munkájuk során kapcsolatban kerültek

Így az elmúlt évhez hasonlóan az alcsíki régió több településén (Csíkszentimrén, Csíkszentsimonban, Csíkszentmártonban, Csíkszeredában, Csíkkozmáson, és Lázárfalván) emlékezni hívta össze a harang munkatársainkat és az elhunytak hozzátartozóit. A résztvevők lelkét meghatottság és tisztelet hatotta át. Az emlékezés és a gyász szomorú hangulata töltötte be ezeket az eseményeket, viszont az elmélkedések vigaszt adó üzenetét vihették haza a résztvevők, erősödve abban a hitben, hogy az Úr színe előtt újból találkoznak szeretteikkel. Ugyanakkor a szentmise vigasztalást nyújtott az elhunytak hozzátartozóinak, és erőt ad a jelenlegi munkatársak áldásos munkájuk folytatásához.
Köszönet a helyi plébánosoknak, akik támogatták az eseményt, celebrálták a szentmiséket és elmélkedésükkel hozzájárultak a meghitt ünnepléshez. (Horváth Kató)