Szép kampány a nélkülöző gyerekekért

Egy másféle kampányt gondoltunk ki a szegény sorsú gyerekek számára Hargita megyében. Két hónapig szépségszalonokban, fodrászatokban, virágüzletekben különleges hátizsákokat láthatsz.

Hogy miért különlegesek?
Mert adományokat gyűjtünk ezekbe a kis hátizsákokba, hogy vidéki gyerekek elmehessenek életük legelső táborába. Tavaly 37 hátrányos helyzetű gyereknek sikerült egy felejthetetlen táboros hetet szervezni Lókodon:
„Vannak közöttük olyanok is, akik kiskoruktól kezdve be vannak vonva a felnőttek munkájába: van, aki egész nyáron pásztorkodik vagy a kaszálással, szénabegyűjtéssel telik el a nagyvakációja, vagy épp a kisebbik testvéreire vigyáz.
Elképzelhető azoknak a gyerekeknek az öröme, akik talán legelőször zuhanyoztak meleg vízzel, vagy először feküdtek külön ágyban, hogy milyen élményekkel tértek haza” – meséli Bíró Katalin, a tábor főszervezője.
Éppen ezért színes, változatos programot szerveztünk a gyerekek számára, próbáltuk megerősíteni bennük, hogy „apró csavarnak is kell lenni, hogy jól menjen a gépezet”, hogy ott, ahol vannak, pótolhatatlanok és egyediek, hogy számtalan értékkel rendelkeznek, és nélkülük a család, az osztályközösség vagy a faluközösség nem működik tökéletesen.
Idén ugyanezt az örömöt szeretnénk elhozni hasonló helyzetben élő gyerekeknek. Rakjuk meg útravalóval a kis hátizsákot, és hozzuk közelebb az első tábor reményét a vidéki, szegény sorsú gyerekek számára!
És hogy mire elég a támogatásod? Íme:
5 lejből egy illatos, kerek cipót tudunk megvenni az uzsonnához
10 lejből egy ízletes kaláccsal tudjuk megörvendeztetni a gyerekeket
20 lejből a kézműves tevékenységhez szükséges anyagokat tudjuk megvásárolni. Így például ragasztót, ollót, színes papírt, temperát.
A támogatásért köszönetképp a gyerekek írásaiból könyvjelzőket készítettünk, amit mindenki emlékbe vihet magával.

Ha nem jársz mostanában Hargita megyei szépségszalonokba, de szívesen segítenél, online vagy banki átutalással is megteheted!
Kattints ide!
 
Együtt színessé varázsoljuk a nélkülöző gyerekek nyarát!