Szépkorúak csoportja Deményházán

Megalakult Deményházán is a szépkorúak csoportja, amely immár a nyolcadik ilyen megtartó erejű közösség Maros megyében

Alkotó Anna, izgő-mozgó Ilona, igyekvő Irma, jóságos Juliánna, mosolygós Margit és titokzatos Teréz a deményházi szépkorúak Harmónia-csoportjának alapítótagjai.
A társas elszigetelődéssel, a mindennapok egyhangúságával sokszor szembesülő deményházi szépkorúak csoportja immár a második ilyen jellegű közösség a község területén az egyéves múlttal büszkélkedő nyárádremetei szépkorúak Kitartás-csoportja mellett, amelyet a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata hívott életre. A tematikus találkozásokra épülő, a közösséghez való tartozásra lehetőséget teremtő csoport megcélozza a magányból kifele vezető utakat, meg kívánja előzni a társadalmi kirekesztődést, informálási és kikapcsolódási szerepet is betölt, ugyanakkor különböző alternatívákat ajánl fel a megnövekedett szabadidő építő jellegű eltöltésére.
Legutóbbi alkalommal már meghívottja is volt a csoportnak: Nyulas Magda az otthoni gondozói szolgálat tevékenységét ismertette és más jellegű gyakorlati tanácsokkal is szolgált.
A csoport létrehozásában és működtetésében a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata ebben az esetben is, mint minden tevékenysége során, partnerintézményeire is támaszkodik. A kezdeményezés fő pártfogói a nyárádremetei polgármesteri hivatal, a Nyulas Ferenc Általános Iskola (ahol kéthetente, csütörtökönként talál otthonra a csoport), valamint a deményházi római katolikus plébánia. (Szabó Attila)