Szépkorúak találkozója

A Caritas családsegítő szolgálata szervezésében került sor a szépkorúak első találkozójára Gyulakután

Mintegy száz nyugdíjas összejövetelét szervezték meg a Gyulafehérvári Caritas Maros megyei családsegítő Szolgálatának munkatársai április 28-án a gyulakuti művelődési otthonban. A heti vagy havi rendszerességgel működő székelyvéckei, szentdemeteri, gyulakuti, erdőszentgyörgyi vagy szovátai nyugdíjas-csoportok ezen a napon nem a hagyományos alkalmakra készülődtek, hiszen az egymásnak való megmutatkozás és bemutatkozás várva várt napja jött el számukra.
 
A találkozó ünnepélyes megnyitója keretében meghitt hangnemben – az időskorhoz, az idősekhez fűződő személyes tapasztalatokat is megosztva – köszöntötte az időseket  Joó Ibolya szociális munkás, Ludescher László, a Caritas szociális ágazatának vezetője, László Árpád, Gyulakuta polgármestere, valamint Csalóka Zoltán helyi református lelkész.
Ezek után maguk a csoportok kerültek a középpontba, mindegyik település képviselői külön erre az alkalomra összeállított ünnepi műsorral léptek színpadra. Az egyes közösségek bemutatkozásában helyet kaptak a szavalatok, a csoportos vagy egyéni énekek, a színdarabok, ám a legnagyobb sikert a gyulakuti 80 éves Dimény Ilona aratta egyszemélyes jelenetével.
 
A jókedvet csak fokozta a felcsendülő nótaszó, amely a közös ebéd kezdetét is jelezte egyben. Étkezés után a szépkorúak megcsillogtatták tánctudásukat, énektehetségüket, viccmondói rátermettségüket, valamint lehetőség adódott arra is, hogy rég nem látott gyerekkori ismerőseikkel felidézzék tovatűntnek hitt emlékeiket, barátságaikat. Közben az érdeklődők betekinthettek egy-egy csoport mindennapi életébe is a kivetített fényképek segítségével.
Az ünnepi hangulatú találkozót tombolázás és közös éneklés zárta az egy év múlva esedékes folytatás reményében. (Szabó Attila)