Szépkorúak ünnepeltek Gyergyóremetén.

Caritas Családsegítő Szolgálat által szervezett közösségbe járó idős korosztály köreiben évek óta hagyományként él, hogy évente, farsang alkalmával találkoznak és ünnepelnek. Idén is Gyergyóremete adott otthont a jókedvű csapatnak.

Február 27.-én hét településről több mint háromszáz idős személy jött el ünnepelni az alábbiak szerint: Gyergyószentmiklós-63 személy; Alfalu-52 személy; Ditró-40 személy; Szárhegy-10 személy; Csomafalva-28 személy; Újfalu-30 személy; Gyergyóremete-93 személy. A rendezvényt délután kettő órától este nyolc óráig terveztük, mely időkereteket sikerült betartanunk.

Az ünnepséget nyító köszöntőbeszéd alkalmával bemutatásra került a mai találkozásunk résztvevői, mint a szépkorúak nyolc csoportja, a meghívott díszvendégek, zenészek, valamint a rendezvény programjáért és kivitelezéséért felelős Caritas Családsegítő Szolgálat munkatársai. Ugyancsak a rendezvény nyítása alkalmával ismertettük főtámogatóinkat, mint a Gyergyóremetei, -Alfalvi, -Gyergyószentmiklósi, -Újfalvi, -Csomafalvi, -Szárhegyi és Ditrói Önkormányzatokat.

Köszöntőbeszéd után az “Isten hozott” koccintás következett, majd rövid programismertetés. Ezt követően a csoportok bemutatták egymás után verses, dalos, szerepjátékos farsangi bohózataikat.

Közben az idő annyira elröppent, hogy elérkezett az ebéd ideje is, melyet kellemes háttérzene kíséretében fogyaszthattunk el.

Az ebéd elfogyasztása után ajándékban részesített minket a Gyergyóremetei Sirülő néptánccsoport fiatal csapatának előadása, ugyanis nyárádmenti néptáncokkal örvendeztették meg az ünneplő közönséget. A néptáncosok előadása után tovább folytatódott a csoportok szerepléseinek előadásai. Ezt követően érdekes régi játékok következtek, aminek eredményeképpen fokozódott a derűs hangulat, majd “szabad a tánc” jelszóval elkezdődött az igazi mulatság, ahol egymásra találtak régi munkatársak, ismerősök, régi-új szimpátiák, egyszóval egekig emelkedett a hangulat.

Elérkezett az a pont is, ahol a mulatás fáradságát kipihentük közös éneklésekkel, majd az est fénypontja és zárásaként Illés szalmabábut méltó keretek között elbúcsuztattuk papi celebrálással, sírató és egyébb asszonyok részvételével. Illés kellő elbúcsuztatása után el is égettük a Közösségi Ház melletti nyílt téren.

Beszámolóm vége felé közeledve szeretném megköszönni mindazon ünnepelteknek, akik jelen voltak, hogy részvételükkel hozzájárultak a rendezvény jó hangulatához, színvonalához. Nagy Hajnal adminisztrátornak és munkatársainak is köszönöm a finomságokat és a kifogás nélküli felszolgálást. Végezetűl kiemelten hálásan köszönjük a Gyergyóremetei Polgármesteri Hivatal, valamint az Alfalvi, Gyergyószentmiklósi, Ditrói, Csomafalvi, Szárhegyi, Újfalvi Polgármesteri Hivatalok támogatását, mely által lehetőségünk nyílik a rendezvényeink kivitelezésére.

(Péter Róbert)