Szeretetmorzsa – adni és kapni

Az idén is sikerült megszervezni és lebonyolítani a 12 csíkszeredai civil szervezet által támogatott eseményt, mely a Karácsonyt megelőző előkészületi időben szándékszik jelt mutatni a város lakónak.

Álljunk meg egy szóra és adjuk át magunkat annak az örömnek, melyet az ajándékozás tud nyújtani annak is, aki ad és annak is, aki kapja, ha a gesztus megfelelő lelkületen nyugszik. És ez akkor is így van, ha az ajándék talán csekélységnek látszik. Ez alkalommal is főhelyen szerepeltek a zsíros kenyér, a forró tea, az élőzene és nem utolsósorban az adventi koszorú mellett kialakuló beszélgetések, de a morzsás csapatnak újabb ötletek megvalósítására is futott fantáziájából, erejéből.

Ízlésesen becsomagolt kis Jézus szobrokkal is megajándékoztuk a járókelőket, sugallva ezáltal, hogy a várokozásunk a Megváltó születésre irányul. Továbbá, amíg a Napfény együttes kis zenészei és énekesei melengették ujjaikat, az egyik társzervezet tagjai – a tervezettnél kisebb létszámban, azaz megf(a)ogyva bár, de törve nem – derekasan kitettek magukért, szép énekekkel lepve meg résztvevőket, szervezőket egyaránt.

Külön színfoltja volt az idei Szeretetmorzsának, hogy az érdeklődők magukkal vihették a Betlehemi lángot. Ezzel a lehetőséggel valóban sokan éltek, így otthonaikban tovább világított a fény, melyet reményeink szerint nem csak a mécsesekben, hanem szívükben is megőriznek.

A résztvevők visszajelzései alapján megerősödve, igyekszünk továbbra is célt, valamint értelmet adni a meglevő együttműködésnek, és legközelebb ismételten hallatunk magunkról, mindazok örömére, akik szívesen látogatnak el rendezvényeinkre.

(Bács Béla János)