Szerezz örömet egy nélkülöző gyereknek!

Ezzel a mottóval indított kampányt a Gyulafehérvári Caritas, a Zöld SzékelyFöld Egyesület és két csíkszeredai partner iskola

A Nagy Imre és a Petőfi Sándor Általános Iskolák első felkérésre igennel válaszoltak a kezdeményezésre, engedélyezve iskoláik területére kihelyezni azokat a konténer típusú adománydobozokat, amelyekbe a gyerekek által hozott adománycsomagok kerülnek. Gyerekruha és cipő, tanszerek, könyvek és játékok kerülhetnek szépen becsomagolva olyan sokgyerekes, nehéz sorsú családokhoz, szórványtelepülések óvodáikhoz, akiknek nagy örömet okozhatnak.
A Gyulafehérvári Caritas a szeretetszolgálat, a segítségnyújtás szempontjából, míg a Zöld SzékelyFöld Egyesület a hulladék megelőzés, újrahasznosítás szempontjából tartja lényegesnek a kezdeményezést.
Közös célunk, hogy a fölösleges dolgok ne váljanak szemétté. Azzal, hogy tovább adjuk őket, örömet szerzünk velük. A kampány május 15-24. között tart, majd a következő héten a gyermeknap alkalmából a Gyulafehérvári Caritas célba is juttatja az adományokat. A Zöld SzékelyFöld Egyesület pedig az iskolák adományozó diákjai közül 20 gyereket jutalomkirándulással örvendeztet meg.
A korondi Csiga-domb, a parajdi Sóhát természetvédelmi területek, valamint a Lepkeházhoz szervezett kirándulás költségeit a Zöldszékely Alap támogatja, a közösségi kártya használata által begyűlt összeg egy részével. Sikeres kampány esetén a szervezők további iskolákban is szeretnének hasonló akciókat tervezni.