Szervezeten belüli együttműködés

Szervezeten belül is teljesül a Gyulafehérvári Caritas “Értékünk az ember” jubileumi jelmondata, azaz a szociális gazdaság – ebben az esetben a logisztika – valóban szolgálja azt a célt, hogy segítségére legyen a segítőnek.

Ezzel kapcsolatos örömömet szeretném megosztani az olvasóval. Az elmúlt egy hónapban a gyergyói Családsegítő Szolgálat többször fordult és kapott segítséget a helyi logisztikától. Itt most arra gondolok, hogy ellátásunkban lévő számtalan szociális esetből három családnak tudtunk komolyabb anyagi segítséget nyújtani az említett testvéri segítség igénybevételével.

Az első esetben egy garzonlakásban élő négytagú családról van szó (három felnőtt és egy második osztályos gyerek), ahol a szülők alkalmi munkából keresik kenyerüket, ami gyakran bizonytalan helyzetbe hozza a családot. Számukra egy íróasztalt kaptunk a logisztikától, hogy legyen amin a kisdiák tanuljon. Egy másik családnak matracra volt szükségük, hogy a felnőtt értelmi akadályozottsággal élő gyermekük ágyában kicserélhessék az elhasználódott ágybetétet, mivel az említett fiatal sajnos nem önellátó. A harmadik esetben egy ágyat adományozott a logisztika a roma 15 éves fiú számára, aki a nagyszüleinél nevelkedik nagyon rossz körülmények között.

Az említett, hátrányos helyzetben, nehéz anyagi körülmények között élő, azonban törekvő emberek hálával gondolnak a Caritasra, mi, családsegítősök pedig köszönjük a logisztika gyergyószentmiklósi kirendeltségének és annak vezetőjének, Fodor Lászlónak segítőkészségét, kollegalitását. Ugyancsak tőle kaptunk ígéretet a központunk padlószönyeggel való ellátására is, amit előre is köszönünk.

Őszinte örömömet szeretném ezúton is kifejezni, hogy egy ilyen szervezetnél dolgozhatok, ahol a testvér a testvért, a kollega a kollegát segíti. (Bartalis Kinga)