Színesebbé varázsoltuk együtt a szegény gyerekek nyarát!

Vizeslufibajnokságnak, tábori postának, stafétajátékoknak, indián napnak, lovaglásnak és felhőnézésnek örvendezhettek azok a Hargita megyei szegény gyerekek, akik résztvettek a Gyulafehérvári Caritas nyári programjain

A táborok, karavánok szervezésében óriási segítséget jelentett a Caritas és a Harmopan közösségi kampánya. A július végén zárult kampány során a Harmopan az eladott péktermékek után a bevétel 2%-ával támogatta a gyermektáboroztató programot. Ezen összefogásnak köszönhetően 24.000 lej gyűlt össze, amit a Caritas a nehéz körülmények között élő gyerekek nyári foglalkoztatására fordított. A pénzösszegen kívül a cég péktermékekkel is támogatta a programokat.
„Külön öröm számunkra, hogy vásárlóink is lelkesen fogadták a kampányt és a kezdeti számításainkat felülmúlva, ilyen sok gyerek kirándulásokon, táborokban való  részvételét tudtuk biztosítani. Fontosnak tartjuk, hogy nemcsak egyszerű nyaralásról, szórakoztató foglalkozásokról van szó, hanem nevelő jellegű táborok voltak ezek, ahol az élménydús programok által a gyerekek fejleszthették kreativításukat, képességeiket.” – tette hozzá Ugrai Orsolya, a Harmopan marketing menedzsere.
A Gyulafehérvári Caritas Hargita megyei Családsegítő Szolgálata közel 800 gyereknek próbált igazi nyári vakációs élményeket nyújtani a táborok, karavánok által:    
„Élmények halmaza volt ez a tábor, kezdve a mindennapi friss, illatos kenyérrel, kiflivel, a változatos, finom falatokkal, folytatva a napok minden momentumával, az újdonságokkal, játékokkal, a személyes figyelem, szeretet, elfogadás megtapasztalásával, és hiszem azt, hogy ezek az élmények jó sokáig vissza fognak köszönni ezeknek a gyerekeknek az életében.” – véli a lókodi táborról a főszervező, Bíró Katalin.
A közösségi kampány sikerét jelentősen befolyásolta a tudatos vásárlók érdeklődése és a Harmopan társadalmi szerepvállalásának felismerése. Csakis az ilyen és hasonló összefogás által tudjuk szebbé varázsolni a nélkülöző gyerekek életét.