Színezd újra az életet, ha megfakulna

 

Búzásbesenyőben a Gondviselés Háza Idősek Otthona lassan nyolc éve ad otthont és biztonságos környezetet azon idősek számára, akiknek családja ezt – bármilyen oknál fogva – nem tudja biztosítani.

Az otthon egy barátságosan kialakított környezetben található, ennek ellenére a Caritas munkatársai és önkéntesei évről-évre azon munkálkodnak, hogy még kellemesebbé, hangulatosabbá varázsolják a kinti teret is. Éppen ezért tavaly nyáron egy kisebb önkéntes csapattal elkezdtük dekorálni a betonfalakkal körbevett udvart. Annyira jól sikerült az akció, hogy idén a kollégák kérésére folytattuk a munkát. Ezúttal – az idősek mentális állapotát és igényeit figyelembe véve – élethű buszmegállót és érkező buszt igyekeztünk megeleveníteni, mivel a szépkorúak nagyon szeretnek buszra várakozni, és utazni – elég gyakran az időben.

Amint elkezdtünk dolgozni, máris érződött a csapat hangulatán, hogy ennek a festegetésnek küldetése van, nem csupán egyszerű díszítgetés, így mindannyian teljes odaadással végezték feladatukat. A nap gyors ötleteléssel indult, majd a feladatok leosztásával folytatódott. Ezt követte a falak portalanítása és a festékek kikeverése, majd mindenki a legjobbat kihozva magából igyekezett minél vidámabb, élethűbb tájat megeleveníteni. A komoly munkát jó hangulat kísérte és a végeredmény mindannyiunk számára a nap megkoronázása volt.

Kapcsolódó oldalak:
YoungCaritas
YoungCaritas Facebook

Kapcsolódó írások:
Búzásbesenyőbe látogattunk >>> BŐVEBBEN
Caritas Város az Udvarhelyi Napokon >>> BŐVEBBEN
Önkéntesként Németországban >>> BŐVEBBEN
Légy önkéntes Németországban! >>> BŐVEBBEN
Önkéntesbörze a Studium Hub-ban >>> BŐVEBBEN
Önkéntesbörze >>> BŐVEBBEN