Szüretelő őrangyalok

Őszre hangoló zöldség szüretelő foglalkozással kezdték a tanévet a Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal élőket támogató szolgálata rendezésében Csíkszentdomokoson.

A foglalkozást egy beszélgető körrel kezdtük: a résztvevők megismerkedtek az új kolléganővel, majd meséltek a nyárról és az iskolakezdésről.

Ezután egy kis mozgásos játékkal csaltunk mosolyt a gyermekek arcára. Játszottunk „zöldség salátát”, majd egy „fodros káposztát” készítettünk, amelyek leveleire találós kérdéseket írtunk, a megfejtések különböző zöldségnevek voltak.

A bemelegítő után kézműves foglalkozást tartottunk. A gyermekek, szüleikkel együtt ajtódíszt készíthettek gesztenyéket és papírleveleket használva, amelyeket ők vágtak ki és helyeztek el a munkafelületen (papírtányérra).
A foglakozás alatt népdalokat énekeltünk, ami báli hangulatot adott és fokozta a jókedvet. Annyira megtetszett nekik az ajtódísz, hogy még otthonra is kértek anyagot tovább dolgozni.

A program végén megénekeltük a nyári, szeptemberi és októberi születésnaposokat, majd egyeztettük a következő találkozás időpontját.

A csíkszentdomokosi őrangyalt a Márton Áron Általános Iskola és Csíkszentdomokos Önkormányzata támogatta.