Tábornapló 3. – Színkavalkád

Jó zene és tisztaságillat tölti be a házat. Önkéntestársaim a folyósókat és mosdókat takarítják. Seprűs kezekbe botlom a teraszon is. A fiúk egyenként szedik föl a csempére emlékeztető gumírozott szőnyegdarabokat, hogy a lányok kisöpörhessék a piszkot. Kint és bent a tegnap elkezdett munkálatok folynak. A benti csapat ügyességfejlesztő játékokat készít, a kintiek a kőfal festését folytatják pasztell színekkel, „patkányirtó” zölddel, a lecsiszolt játszótérelemek átszínezését fűzölddel, a fotós arcának kipingálását rózsaszínnel, királykékkel. Úgy tűnik, nem igazi önkéntes az, aki nem lesz festékes, vagy nem üti le a bőrt az ujjáról.

Az ásványvízforrás faburkolatának cserepeit két akrobata ügyességű fiú mázolja. A tegnap épített mászókát vidám csapat pingálja. A háttérben farönkök hevernek, erős emberek újabb játszótéri mulatságok készítésén munkálkodnak.

Egy csapat ma Udvarhelyre is ellátogatott, hogy tereprendezéssel csinosítsa egy ház portáját. Az itt tevékenykedő munkatársak régi téglákat és építkezési törmeléket gyűjtenek össze, majd szállítanak el.

Tízkor jó egy kicsit megpihenni, hajat fonni, barackot majszolni. Aztán folytatni a munkát a napsütésben, amely reméljük, velünk tart délután is, mert strandolni megyünk.

Orbán Júlia

Köszönjük partnereinknek a támogatást: Hargita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány, aticream, Csíki Csipsz, Harmopan, Odorest, END-IBO, Vekker Kávéközösség, Bethlen Gábor Alap.

Kapcsolódó írások:
Tábornapló 1. – Ráhangolódás >>> BŐVEBBEN
Tábornapló 2. – Örömmunka >>> BŐVEBBEN
Tábornapló 4. – Összerázódtunk >>> BŐVEBBEN

Rólunk írták:
Délelőtt munka, délután kikapcsolódás – ilyen az önkéntestábor >>> BŐVEBBEN