Táboroztak az őrangyalok

Július 27. és augusztus 1. között ismét együtt táboroztak Homoródfürdőn a Hargita megyei Őrangyal program résztvevői.

A Gyulafehérvári Caritas, a Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság és Hargita Megye Tanácsa által szervezett Őrangyal táborból a 105 résztvevő és az őket segítő 22 önkéntes kipihenten, feltöltődve térhetett haza családjához. Mint valamennyi Őrangyal programnak, a homoródi tábornak is az egymásráfigyelés és a szeretet volt a fő szabálya.
A tábor megnyitóján jelen voltak a Gyulafehérvári Caritas, a Hargita Megyei Tanács, a megyei tanfelügyelőség és a Hargita Megyei Szociális- és Gyermekvédelmi Igazgatóság képviselői. Valamennyien kiemelték az Őrangyal program szükségességét, és további támogatásukról biztosították a résztvevőket.
A tábornyitó szentmise után Novák Ede paraolimpikon arról mesélt, mennyire fontos a kitartás, az akaraterő és az, hogy mindig legyen jól megfogalmazott célunk az életben, függetlenül a körülményeinktől.
A táborlakók, egészséges és sérüléssel élő fiatalok együtt játszottak, énekeltek, sportoltak, tájékozódási versenyen vettek részt, lovagoltak, piknikeztek. Élmény volt a vidám reggeli torna, a közösen elmondott imádságok. Délelőttönként termésképet készíttek, gyöngyöt fűztek, festettek és rongybabát készíttek. A foglalkozásokon valamennyien megtapasztalták az egymás segítésének örömét. Vacsora után tábortűz mellett énekeltek, Szilágyi Nóra koncertjét hallgatták, táncoltak. Jó érzés volt látni a sok felszabadult, boldog arcot.
A szülők és nevelők külön programon vettek részt, László Rezső és Keresztes Zoltán, valamint a Caritas munkatársai által vezetett programokon megoszthatták tapasztalataikat és tanulhattak egymástól.

A tábor szervezői és résztvevői köszönik a támogatóknak, Hargita Megye Tanácsának, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalnak és a Communitas Alapítványnak, hogy támogatásukkal lehetővé tették a felejthetetlen táborozást. (Demeter Zsuzsa)