Támogatás a szegények legszegényebbjeinek

390 idős, beteg ember otthoni gondozási költségeit vállalja fel a Vodafone Alapítvány egy éven keresztül a Caritas otthoni beteggondozói programja keretében

A Gyulafehérvári, a Jászvásári és a Szatmárnémeti Caritas-szervezetek, valamint a Vodafone Románia Alapítvány közös programot indítanak „Támogatás a szegények legszegényebbjeinek” címmel. A program kedvezményezettei azok a beteg, idős személyek, akik egészségügyi ápolásra és szociális gondozásra szorulnak otthonukban.
Az otthoni beteggondozói program célja az ágyban fekvő, mozgásképtelen, idős, beteg vagy fogyatékkal élő személyek fizikai és szociális életkörülményeinek javítása egészségügyi ápolási és szociális gondozási szolgáltatások biztosítása által.
A támogatási program keretében a Vodafone Románia Alapítvány egy éven keresztül átvállalja minden fontosabb helységben – ahol igénybe vehetőek a három Caritas-szervezet otthoni gondozási szolgáltatásai – három, rossz anyagi körülmények között élő személy gondozási költségeit. Ennek a támogatásnak köszönhetően 390 személy jut egészségügyi ápoláshoz és szociális gondozáshoz saját otthonában, elkerülvén ezáltal a hosszas kórházi tartózkodást vagy az öregotthonokba, kórházotthonokba való beutalást. A projekt összköltségvetése 468.000 lej.
A Caritas-szervezetek küldetésük értelmében a karitatív lelkület terjesztését és a szociális igazságosság előmozdítását tűzték ki feladatul. Ebben a szellemben mozgósítják anyagi és emberi erőforrásaikat, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű személyek megkaphassák saját otthonukban a megfelelő egészségügyi ápolást és szociális gondozást, megteremtve ezáltal a lehetőséget, hogy életük utolsó szakaszában is emberhez méltó életet élhessenek
A Vodafone Románia Alapítvány romániai karitatív nonprofit szervezet, tevékenysége elkülönül a kereskedelmi társaság tevékenységétől. Az alapítvány tevékenységeit a Vodafone Románia Rt finanszírozza egy előre meghatározott éves költségvetés alapján. Ezen felül a Vodafone Románia alkalmazottai fizetésük egy részével önkéntes módon hozzájárulnak az alapítvány működéséhez, illetve a a Vodafone Csoport Alapítványa is támogatja évente a romániai alapítvány működését. Az alapítvány megalakulása óta (ezelőtt 10 évvel) több mint 4 millió euróval támogatott több száz karitatív és szociális programot.