Támogatás és megvalósítások

A Kovászna Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság támogatásának köszönhetően a Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazatának munkatársai a 2019-es év június-december időszakában több településen is szervezhettek tevékenységeket.

Az Ozsdolai Nappali Foglalkoztatóban számos kreatív tevékenységet tudtunk megvalósítani a támogatásnak köszönhetően, az informális oktatási tevékenységeink anyagköltségét, mesekönyvtárat,  illetve a projekt időszakában a gyerekek mindennapos meleg ebédjét is az Igazgatóság támogatásából fedeztük.

Az Őrkői Nappali Foglalkoztatóban szintén sikerült tovább bővíteni a mesekönyvtárat és fejlesztő játékaink eszköztárát, más központokat látogathattunk meg, kreatív és személysigéfejlesztő tevékenységsorozatot szerveztünk, családoknak nyújtottunk konzultációt.

A Családtámogató és Konzultációs Központunk munkatársai Várhegyen, Petőfalván, Lisznyóban és Sepsiszentgyörgyön dolgozhattak: Sepsiszentgyörgyön ingyenes tematikus fejlesztő foglalkozást szervezhettünk több gyerekcsoportnak is a nyár és az ősz folyamán, Várhegyen, Lisznyóban havonta egy vagy két alkalommal sikerült gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt találkoznunk, beszélgetnünk, személyiségfejlesztő és csapatépítő módszereket alkalmazva igyekeztünk a kis közösségeket közelebb hozni egymáshoz, hogy egymás támaszai lehessenek.  A csoportfoglalkozásokon túl, Csernátonban és Uzonban felépítettük Láthatatlan pofonok nevet viselő interaktív kiállításunkat, amelyet iskolai csoportok, pedagógus csoportok, szülők, bárki érdeklődő megtekinthetett.

A kiállítás a bántalmazás láthatatlan formáira hivatott felhívni a figyelmet. Első ízben Sepsiszentgyörgyön volt felépítve a kiállítás még 2018 tavaszán, majd ugyanez év őszén Kézdivásárhelyen. Az akkori érdeklődésre való tekintettel idén megismételtük, illetve szintén a Gyermekvédelmi Igazgatóság támogatásának köszönhetően, információs füzetünket is sikerült sokszorosítani, így minden kiállításra ellátogató gyerek/felnőtt magával viheti.

Reményeink szerint, 2020-ban a Láthatatlan pofonok című kiállításnak folytatása lesz, Sepsiszentgyörgyön, a Diákok Éve tematikus programsorozat keretén belül.

(A Kovászna megyei Szociális Ágazat munkatársainak csapata)