Tanuljunk együtt nyáron is – Táborok és jutalomkirándulás Udvarhelyszéken

Nyári táborok, egyéni fejlesztő tevékenységek és megszámlálhatatlan emlék előzte meg a szeptemberi jutalomkirándulást, amely a barcarozsnyói Dino Parkba vezetett. Udvarhelyszéki falvakból érkező, hátrányos helyzetű gyerekek számára tartottunk nyári élmény-táborokat június és augusztus hónapok folyamán.

Három településen, Korondon, Etéden és Zetelakán zajlottak az állatos témájú táborok, minden nap egy más állatfajt beszéltek át játékos módszerekkel a gyerekek és a pedagógusaink. Az utolsó napok témája a dinoszauruszok voltak, amely nagyon jól összecsengett a szeptember 7-i jutalomkirándulással. Összesen 63 nehéz sorsú vagy elszigetelt környezetből érkező kisdiák vett részt a táborokban, amelyekből a legügyesebbek és legkitartóbbak, azaz rendszeresen látogató gyerekek vehetettek részt a Dino parkos kiránduláson. A táborok mellett egyéni tevekénységeket is tartottak a munkatársak, minden nap a 3 központban, ahol rendszeresen 55 gyerek vett részt, ami 358 alkalmat jelent, ez nagyjából alkalmakként másfél órát tartott.

A jutalomkiránduláson végül 28 gyerek és 10 kisérő vett rész, sajnos voltak olyan – a tevékenységeket rendszeresen látogató – diákok is, akiket a szüleik az utolsó pillanatban a nagy távolság miatt nem engedtek el. Ettől függetlenül a kirándulás nagyon jól telt mindenkinek.

Egyértelműen hiánypótlónak tartjuk ezt tevékenység-sorozatot, hasznosnak és folytatólagosnak látjuk a megkezdett tevékenységet, amely sok kisebb és nagyobb eredménnyel zárult. Új gyerekek ismerkedtek meg a központok tevékenységével, előre lépéseket figyeltünk meg a készségek, kompetenciák és iskolai képességek terén.

A nagyszerű programot a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság támogatta, ezutón is szeretnénk hálánkat kifejezni érte.

A kirándulásról további képek találhatóak a Facebook oldalunkon.