Tanulmányi sétával összekötött tavaszi takarítás Etéden

Csütörtök délelőtt tíz tettre kész kisdiák és az őket kísérő három Caritas munkatárs gyűlt össze Etéd Község Önkormányzati Hivatala előtt, ahol Birtalan Róbert alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Fontos nap volt ez, ugyanis a rossz idő miatt elhalasztott Föld Napi (április 22.) eseményt pótolták a helyiek.

A megmozdulás fő célja az volt, hogy az anyaföld iránti gondoskodás csíráját elültesse a diákokban, ezért a munkatársak több programponttal is készültek. Reggel mesevetítés volt a Gyulafehérvári Caritas Nappali foglalkoztató központjában, ami után felsorakoztak és átsétáltak a Hivatal udvarára. Az alpolgármester miután kifejezte háláját és köszönetét, néhány szemetes zsákot és munkavédelmi kesztyűt vett elő, ugyanis a tanulmányi séta másik célja az volt, hogy a kijelölt útvonal mentén a kis csoport önkéntes jelentkezéssel felszedhette az eldobott szemetet. Természetesen mindannyian benne voltak a mulatságban, az ilyen típusú tevékenységeknek erős csapatösszetartó ereje van, ráadásul a szülőföld megóvásában, tisztántartásában is ki-ki szerepet tudott vállalni.

Több épületet, közintézményt is meglátogattak, a körülbelül 3 órás séta során, elsőként az állatorvosi rendelőt, majd az orvosi rendelőt, a postát és a gyógyszertárat is. Mindenik intézményvezetőnek egy kis általuk készített üzenetet, ajándékot hagytak a gyerekek. A szemétszedés nem volt kötelező, de a sok kicsi kéz segítségével sikerül összesen 4 telizsák szeméttől megtisztítani a falu utcáit.

A program egy jól megérdemelt uzsonnával zárult, természetesen szóbeli értékelléssel kiegészülve. A gyerekek kissé fáradtan ugyan, de a közösségi munka összekovácsoló erejétől feltöltődve tértek haza.

Ezutón is köszönjük az önkormányzat támogatását!

Fancsali Barna,
kommunikáció és PR felelős, Udvarhelyszék