Tartalmas hétfő Marosszentgyörgyön

Szeptember 29-én, a Sapientia – EMTE diákjainak segítségével elkezdtük Marosszentgyörgy és Csejd gazdasági és kulturális feltérképezését. Ugyanezen a napon találkozhattunk először  Tanodánk tanulóival.

A Gyulafehérvári Caritas „Hand in Hand” programjának egyik célja, hogy Marosszentgyörgy, valamint a hozzá tartozó település, Csejd lakosságának gazdasági és kultúrális helyzetét felmérje. Az eredmények alapján célunk egy olyan programterv kidolgozása, amely a község szociális helyzetének javulását segíti majd a jövőben. Önkénteseink három nap alatt 200 családot kérdeznek meg.

Első alakalommal találkozhattunk és az iskolai órák után először kísérhettük a tanoda termébe a programban résztvevő gyerekek, ahol egy családias, otthonos légkört próbáltunk teremteni a délutáni foglalkozás számára.

Iskola utáni programunk első osztályos gyerekeknek szól. Célunk személyi kompetencia fejlesztést valamint tanulás segítése. A foglalkozás folyamán a gyerekeknek segítünk a házi feladataik megoldásában, emellett a programunkban olyan játékok, kreatív tevékenységek szerepelnek, amelyek segítik a gyerekek kognitív, érzelmi és szociális fejlődését.

A délutáni tanoda főszereplője Samu, a játékbábu, aki szemmel kíséri a gyerekek munkáját és aki érdekesebbnél érdekesebb játékokat talál ki osztálya számára.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014,
în cadrul Fondului ONG în România (www.eeagrants.org)


Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;