Tekerj egy jó célért!

Sepsiszentgyörgyön biciklizéssel lehet támogatni közösségi akciók megvalósítását. A Háromszéki Közösségi Alapítvány 2013. szeptember 13., pénteken 17.00 és 21.00 óra között adománygyűjtési akciót szervez.

Az adományokkal négy közösségi akciót támogathatnak:

Legyél Te is a fák barátja! – környezetvédelmi projekt
Szőnyegre fel gyerekek! – sport tevékenység
Együtt az idősekért! – szociális projekt
Helyet a fiataloknak! – ifjúsági program

Az akciónak három főszereplője van:
a projekt – a támogatásra jelölt projekt, amelynek megvalósulása érdekében történik az adománygyűjtés;
a biciklis – aki az általa kiválasztott projekt érdekében biciklizik;
a támogató – aki támogatja a projektet azáltal, hogy befizet egy vagy több biciklisre, szakaszonként vagy körönként, vagy nagyobb összegű adományt biztosít a megvalósításhoz.

Jelentkezés (az akció főoldalán) >>>
Caritas-projektet támogató kerékpárosok és adományozók. Csatlakozz hozzánk! >>>

A szociális projektet (Együtt az idősekért!) támogatva, a Gyulafehérvári Caritas beteggondozó szolgálatának munkáját segítheti, mely 10 éve gondoz és ápol idős rászorulókat Sepsiszentgyörgyön. A konkrét ápolás és gondozás mellett folyamatosan törekszünk arra, hogy lehetőségekhez mérten a betegek életkörülményein is javítsunk, ezért az egészségügyi és alapellátás mellet, gyógyászati segédeszközöket is biztosítunk a rászorulóknak. A projekt célja egy hordozható EKG készülék beszerzése, amelyre nagy szükség van a sepsiszentgyörgyi idősek ellátásában. Ezáltal az ágyhoz kötött időseket saját otthonukban tudnák diagnosztizálni. A készülék lényegesen megrövidítené az utat a méréstől az eredményig. Ugyancsak fontos lenne olyan gyógyászati segédeszközök beszerzése – járókeret, mankó – amelyek az idősek önellátó képességét, mozgásterének határait növelnék.