Tetteinkkel az életért

VII. képzési tábor szeretetszolgálatban dolgozó önkénteseknek. 2010. július 12-18., Szováta

A Gyulafehérvári Caritas idei önkéntes táborát a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem jegyében szervezzük. Előadások és műhelymunkák keretében a szegénység problematikájával, a fizikai, a lelki és az érzelmi szegénységgel ismerkedünk. Keressük a szegénység okait és következményeit, valamint saját helyünket, lehetőségeinket, a szegényeken való segítés módját, azokat a gesztusokat, amelyek ha nem is változtatják meg életüket, de visszaadják emberi méltóságukat. A délutáni programok során az önkéntes munkához kapcsolódó kérdéskörökkel foglalkozunk, amelyekben a következő területeket érintjük: „én mint önkéntes”, „segíteni, de hogyan?”, „a segítés etikája”, valamint beszélünk majd értékeinkről és motivációinkról.

A képzési tábor célja az önkéntesek mozgósítása, támogatása olyan eszközökkel, módszerekkel, amelyek segítségével ők is segíteni tudnak másoknak abban, hogy felfedezzék az élet értelmét, szépségét és örömeit, hogy minőségibb életet tudjanak élni, ismerjék jogaikat és éljenek lehetőségeikkel. A csodaszép békés hegyi környezet ölén a mindennapos szentmisék, közös imák, kiscsoportos munkák, előadások, játékok, tábortűz, meghitt beszélgetések, kézműves foglalkozások, kirándulás, a fergeteges buli: mind megannyi eszköz arra, hogy önkénteseink megerősödjenek abban, hogy feltöltődve, tapasztalatokat szerezve felelős keresztényként hagyhatnak nyomokat a világban, hogy Isten jóságának, szeretetének a megvalósítói lehetnek.

Kedves Önkéntes! Várunk a 2010-es Önkéntes Táborba, ahol szeretnénk közösen növekedni a jóban, feltöltődni, kikapcsolódni és az együttlétünk által megköszönni egész évi munkádat és odaadásodat!